in

Dalmatinci se šale nakon potresa: Bar je masline strusilo pa ne treba brati

SREDNJU Dalmaciju zatresao je potres magnitude 4,7, a brojni Dalmatinci pohitali su na društvene mreže i aplikaciju za prijavu potresa prijaviti podrhtavanje tla.

Među ozbiljnim komentarima i prijavama mogla se pronaći i poneka šala koja je pokazala da su Dalmatinci i u potresu pronašli inspiraciju za humor.

“Aj neka, bar su masline popadale… Ne triba ih tresti”, “Popadale sve masline, nema branja”, “Taman mrižu ispod masline stavia, spasilo”, samo su neki od komentara o potresu koji je pogodio Dalmaciju usred sezone branja maslina.

Pogledajte još neke komentare.

Epicentar potresa bio je na dubini od 10 kilometara, 16 kilometara sjeverozapadno od Posedarja, mjesta kod Zadra, javlja EMSC.

Još uvijek nema nikakvih izvještaja o mogućim štetama. Zadarska policija zasad nije dobila nijednu dojavu.

“Zadnji podaci su da je magnituda bila 4,7 po Richteru, epicentar mu je bio kod Starigrad Paklenice. Za sada nemamo podataka o materijalnim štetama, ali znamo da se potres osjetio na velikom području Hrvatske, od Zadra, zadarskom području, od Splita, a čak su ga i u Zagrebu mogli osjetiti. Manifestirao se jako na širem području”, ispričao je seizmolog Krešimir Kuk za N1.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?