in

Dva lika smuljala doktora da kupi “Aladinovu svjetiljku”, izvukli od njega 27.000 kn

DVOJICA muškaraca uhićena su u indijskoj državi Uttar Pradesh jer su navodno nagovorili jednog liječnika da kupi čarobnu “Aladinovu svjetiljku”, obećavši da će mu ona donijeti bogatstvo i zdravlje.

Da bi bili što uvjerljiviji, prodajući mu svjetiljku dočaravali su dojam prisutnosti duha iz svjetiljke, kao iz arapske zbirke bajki “Tisuću i jedna noć”, prenose indijski mediji, dodajući da je u prevari sudjelovala i jedna žena. 

Muškarci su navodno za čarobnu lampu tražili više od 20.000 američkih dolara (oko 130 tisuća kuna), no zadovoljili su se i predujmom od 4150 (nešto manje od 27 tisuća kuna).

Prevareni liječnik je početkom tjedna podnio prijavu lokalnoj policiji u Meerutu u zapadnome Uttar Pradeshu.

U žalbi je napisao da je dvojicu muškaraca upoznao kad je početkom mjeseca počeo liječiti ženu koja se predstavila kao njihova majka.

“Postupno su mi počeli pričati o ‘bogočovjeku’ koji je, po njihovim riječima posjetio njihov dom. Počeli su mi ispirati mozak, tražeći od mene da se upoznam s tim bogočovjekom”, ispripovijedao je, dodavši da je na kraju i upoznao tu osobu “koja je izvodila razne rituale”.

Kazao je i da se “za vrijeme jednog takvog posjeta Aladin pojavio pred njim” te kako je tek kasnije shvatio da se jedan od optuženika odijevao u lik Aladina. 

Po pisanju ostalih indijskih medija osumnjičenici su se pretvarali da prizivaju duha kako bi liječnika uvjerili u autentičnost svjetiljke.

Policajac iz postaje u Meerutu Amit Rai je kazao kako sumnja da su ista dvojica muškaraca na sličan način varala i ostale zainteresirane kupce.

Dodao je da je žena koja im je pomagala u bijegu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?