in

Mnoge su ludjele za njim, ali Sean Connery je do smrti bio vjeran samo ovoj ženi

ŠKOTSKOM šarmu Seana Conneryja nisu odoljele brojne obožavateljice, no on je većinu svog života bio vjeran samo jednoj- francuskoj slikarici Micheline Roquebrune Connery s kojom je bio u braku 45 godina. 

Par se upoznao davne 1970. u Maroku na jednom turniru u golfu. Iskra se pojavila čim su se upoznali, no nisu odmah započeli vezu. Ona je tad bila u drugom braku i imala troje djece, a Connery se do tad razveo od svoje prve žene Diane Cilento. Susret je na oboje, ipak, ostavio dubok dojam. 

“Prvo sam ga vidjela s leđa, bio je dobro građen. No, prvi dan nisam znala ni tko je ni išta o njemu. Onda sam ga sanjala. Držao me u naručju, a ja sam pomislila: napokon mir. Sljedeći dan sam se vratila na turnir i to je bilo to”, ispričala je Micheline jednom prilikom za The Sun. 

Embed from Getty Images

Nakon turnira, oboje su se vratili tadašnjim partnerima, a tek dvije godine kasnije Micheline je iznenadila poruka u kojoj je on poziva da se nađu u španjolskom gradu Marbelli. 

“Pomislila sam: što si on misli tko je on? Ali kad smo se vidjeli, pogledao me ravno u oči i rekao mi: ‘Nedostajala si mi. Ne mogu prestati misliti na tebe i ne mogu te zaboraviti.'”, ispričala je za magazin Heavy. 

Iako je Sean tek natucao francuski, a Micheline se mučila s engleskim, ni jezična barijera nije se ispriječila između njih, a ni udaljenost, budući da je ona tada živjela u sjevernoj Africi, a on u Hollywoodu. 

Embed from Getty Images

“Na početku nam je bilo teško organizirati da se vidimo. Ona je tad još živjela u sjevernoj Africi sa svojom djecom. Jednom prilikom smo na aerodromu stajali u različitim redovima, jer smo stigli različitim letovima. Ispod pregrade koja je bila između naših redova, vidio sam njena stopala. Odmah sam ih prepoznao i pokušao se probiti do nje”, ispričao je glumac. 

Vjenčali su se 1975. godine, a devedesetih su se preselili na Bahame. Ostali su zajedno sve do njegove smrti. Iako u poznim godinama, održavali su svoju romansu i redovno išli na spojeve, a Connery ju je nazvao ljubavlju svog života. 

“Micheline je nevjerojatna žena. Ona je ljubav mog života”, rekao je u jednom intervjuu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?