in

Gregg Popovich: Ovo je prekretnica za Ameriku, snažno odbacujem nadmoć bijele rase

TRUMP ili Biden? Mnogi Amerikanci vjeruju kako su ovi predsjednički izbori možda i najvažniji u novijoj povijesti SAD-a.

I prije predsjedničkih izbora 3. studenoga se stvaraju repovi pred biračkim mjestima. U većini država se glasati može i prije dana izbora. Ovo su najvažniji izbori u njihovom životu, kažu neki od birača pred televizijskim kamerama.

S tim se slaže i legendarni trener San Antonio Spursa Gregg Popovich, koji je javno dao podršku demokratskom kandidatu Joeu Bidenu.

“Naša zemlja je na prekretnici. Svatko mora donijeti odluku koja će pokazati gdje se nalazimo. Ja sam za istinu i protiv laži. Zalažem se za jednakost i snažno odbacujem nadmoć bijele rase”, rekao je Popovich i dodao:

“Vjerujem u suosjećanje i pristojnost. Vjerujem da su naši veterani pravi američki heroji, a ne luzeri i gubitnici. Vjerujem da bi svi Amerikanci trebali imati pristupačnu zdravstvenu zaštitu. Smatram da bi rad predsjednika trebao biti transparentan. Vrijeme je da odlučite koga podržavate. Za mene je jednostavno: glas za Donalda Trumpa glas je protiv ideala na kojima se temelji naša demokracija. Naša demokracija je sada na kocki i zato vas molim da budete uz mene ujedinjeni u zemlji slobodnih i hrabrih. Podržavam Joea Bidena.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?