in

Uefa želi organizirati Euro 2021. u Rusiji

UEFA razmišlja o organizaciji Europskog prvenstva idućeg ljeta samo u Rusiji, a ne u 12 država kao što je bio izvorni plan, objavio je Le Parisien.

EURO se prvotno trebao održati ovoga ljeta u 12 država, međutim zbog pandemije koronavirusa, natjecanje je pomaknuto za godinu dana.

Međutim, kako se zdravstvena situacija u Europi sve više komplicira, strahuje se kako organizacija EP-a u 12 zemalja neće biti moguća. Nagađa se i kako bi idućih dana Baku mogao ostati bez domaćinstva zbog ratnog sukoba između Azerbajdžana i Armenije u u regiji Nagorno-Karabah.

Uefa zbog toga razmatra nekoliko scenarija, a prema Le Parisienu najozbiljniji je onaj o organizaciji EURO-a u Rusiji koja se već prošlog ljeta ponudila za domaćinstvo, no Uefa je odgodom kupila vrijeme koje polako ponovo curi.

Upitne su ruske brojke zaraženih

Iza Rusije je odlično organizirano Svjetsko prvenstvo 2018. godine. No, mišljenja se razlikuju o stvarnoj zdravstvenoj situaciji u toj zemlji, a brojke koje je priopćio Kremlj redovito se preispituju.

EURO bi se trebao održati u 12 zemalja, a gradovi domaćini su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, London, München, Rim i Sankt Peterburg.

Hrvatska reprezentacije će na EP-u igrati u skupini D zajedno s Engleskom, Češkom, te pobjednikom susreta Srbija – Škotska. Utakmica protiv “Gordog Albiona” na rasporedu je u Londonu, a iduće dvije utakmice svjetski doprvaci bi trebali igrati u Glasgowu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?