in

Dvanaest novozaraženih u Međimurskoj županiji

U MEĐIMURSKOJ županiji evidentirano je 12 novozaraženih koronavirusom, a pet je starijih osoba umrlo, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u protekla 24 sata testirane su 72 osobe. Evidentirano je 12 osoba pozitivnih na koronavirus, uključujući testiranja u drugim laboratorijima, pa se statistički vode pod Međimursku županiju.

U protekla 24 sata umrlo je pet osoba koje su bile pozitivne na koronavirus, od kojih četiri muškarca i jedna žena u dobi od 75 do 86 godina. Svi umrli imali su brojne teške dodatne bolesti, ističe se u priopćenju.

Ozdravilo je 50 osoba.

Iz Županijske bolnice Čakovec u posljednja 24 sata otpušteno je devet pacijenata i primljeno šest novih. Od 43 hospitalizirane osobe, pet ih je na respiratoru. Iskoristivost bolničkih kapaciteta za covid-19 pozitivne pacijente je 72 posto. U pripremi je dodatnih 20 bolničkih kreveta.

U zdravstvenom sustavu Međimurske županije na koronavirus su pozitivna dva liječnika i 11 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalaze dva liječnika i devet medicinskih sestara, navode iz međimurskog Stožera civilne zaštite.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?