in

HSLS pokrenuo anketu oko korone, pita građane koja im je najpoželjnija strategija

ZAGREBAČKI HSLS danas počinje s online anketiranjem građana o politikama vezanim uz pandemiju koronavirusa i koji način borbe protiv pandemije smatraju poželjnim.

Iz zagrebačkog HSLS-a pozvali su sve zainteresirane građane da o toj temi izraze svoje stajalište na internetskim i Facebook stranicama HSLS-a Grada Zagreba, što su ujedno i ključne riječi koje građani mogu unijeti na odgovarajućim tražilicama.

“Radi se o prvoj u nizu anketa koje zagrebački HSLS provodi promičući nove oblike interakcije između politike i građana u kontekstu sve fluidnijih (online) komunikacijskih kanala pomoću kojih glasovi građana mogu znatno učinkovitije utjecati na oblikovanje politika posredstvom novih internetskih platformi”, priopćio je zagrebački HSLS.

Anketa je anonimna

Sve ankete su, ističu, anonimne, a njihovi rezultati će se redovito obrađivati i objavljivati.

Tim projektom žele povećati politička prava građana uz temeljnu pretpostavku da nijedna vlast ni politika nije sama sebi svrha.

To je, dodaju, ujedno i prilika da se apatija, osjećaj isključenosti od aktualnih političkih procesa i osjećaj da se budućnost određuje zaobilaženjem građana, zamijeni stvarnim angažmanom i osjećajem uključenosti u stvaranje zajedničke budućnosti.

Isključivo političkom participacijom građana ostvaruje se aktivno građanstvo koje je temelj otvorenog, slobodnog i uključivog društva, poručuju.

Anketu o mišljenju o uvođenju potrebnih mjera u svrhu sprječavanja širenja pandemije kao i očuvanja gospodarske aktivnosti može se naći na web stranici HSLS-a Zagreba ili na direktnoj poveznici http://zagreb.hsls.hr/vijesti/javna-anketa-o-covid-19/.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?