in

Ovo je novi centar za covid-bolesnike u Hrvatskoj

HRVATSKA dobiva novi centar za covid-bolesnike. 

Riječ je o Specijalnoj bolnici Stubičke Toplice koju je ovoga vikenda posjetio ministar zdravstva Vili Beroš i dogovorio da će postati sekundarni centar za oboljele. 

Ministar Beroš jutros je Indexu potvrdio da je sve dogovoreno te da će centar s radom početi isključivo ovisno o potrebi.

Plan je da se u Stubičkim Toplicama smjeste covid-pacijenti koji su u zadnjoj fazi svog oporavka.

“Razgovarali smo o ulozi ove Ustanove kao jednog sekundarnog centra za tretiranje bolesnika koji su covid-pozitivni za područje ove županije, ali isto tako, ako bude potrebno, i za područje Grada Zagreba. Razgovarali smo o svim elementima koji su potrebni, na neki način, da to sve funkcionira na zadovoljavajući način, o svim izazovima koji su pred nama. Spomenut ću da je ova bolnica, zbog vrlo specifičnih okolnosti, već jednom bila u prilici biti covid-bolnica. Sad je to iza nas, kao što se nadamo da će u skoro vrijeme i ova globalna epidemija biti iza nas, međutim, brojevi novozaraženih na dnevnoj razini u Hrvatskoj nam rastu, sad su već preko 2700 nekoliko dana, što zasigurno ukazuje na to da će broj hospitaliziranih osoba rasti”, rekao je u subotu Beroš, a prenijelo je Zagorje.com

Pogledajte gdje će biti smješten novi centar za covid-bolesnike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?