in

Evo kada biste trebali popiti posljednju čašu vode u danu

SVI znamo da treba piti puno vode, barem osam čaša u danu. Ako su temperature zraka visoke ili vježbate, i više. 

No jeste li se ikada zapitali kada biste trebali popiti posljednju čašu vode u danu? Urologinja Vannita Simma-Chiang kaže da je to tri do četiri sata prije odlaska na spavanje. 

“Ako je pijete prije spavanja, veće su šanse da ćete se noću buditi i morati na WC, a to vam remeti san”, pojasnila je za MindBodyGreen.

Što ako ne pijete tekućinu prije spavanja, a svejedno se budite kako biste obavili malu nuždu?

“Možda imate nokturiju, što znači da vaše tijelo ne proizvodi dovoljno hormona koji usporavaju rad bubrega tijekom spavanja”, navodi Medical News Today. 

Međutim, nokturija je i simptom nekih ozbiljnih stanja, uključujući dijabetes pa biste trebali posjetiti liječnika ako izbjegavanje pijenja tekućine kasno navečer ne riješi ovaj problem.

Osim vode, ako se želite dobro naspavati, prije odlaska u krevet morate izbjegavati i konzumaciju čaja, kave i alkohola te sokova.

Ipak, dobro je ujutro prvo hidrirati organizam običnom vodom pa je savjet dr. Marije Pene za USA Today da na noćnom ormariću uvijek imate spremnu bočicu vodu. Ostale ideje koje će vam pomoći da povećate unos vode tijekom dana su ispijanje čaše vode uz svaki obrok te prije i poslije vježbanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?