in

Fitness model priznaje da ne nosi donje rublje dok trenira jer joj je tako udobnije

24-GODIŠNJA Grasi Mattos je podijelila savjete uz koje vjeruje da će ženama biti ugodnije trenirati. Između ostalog, savjetuje ženama da ne nose donje rublje dok vježbaju.

“Bavljenje sportom je puno ugodnije ako ne nosite gaćice jer imate samo jedan sloj odjeće i prevenirate iritacije do kojih dolazi zbog trenja s tkaninom”, napisala je na Instagramu gdje je prati više od 95.500 ljudi.

Predlaže da, ako ne nosite gaćice, pažljivo birate hlače za trening.

“Ne smiju biti pretanke kako ne bi mogla proći prljavština, a i ne smiju se prozirati. Neki će reći da to nije higijenski. Nije istina, nema ničeg lošeg u nenošenju gaćica ispod hlača sve dok vodite računa o higijeni”, zaključila je. 

Grasi inače trenira svakog dana u tjednu, osim nedjeljom kada odmara. Ponekad u teretani provede i do pet sati u komadu. Ističe da je njezin neobičan savjet dosegao do više od 30 tisuća njezinih pratitelja, piše Daily Star.

Ginekologinja dr. Sarah Jarvis slaže se da postoje prednosti treniranja bez donjeg rublja. Za portal Fabulous Online je pojasnila da efikasno treniranje znači i znojenje, a gljivične infekcije kod žena se najčešće javljaju na intimnom dijelu na kojem se nakuplja vlaga.

“Tako ćete u svakom slučaju smanjiti rizik od infekcije, ali ako vam nije ugodno vježbati bez gaćica, birajte pamučne materijale u kojima koža može disati”, poručila je dr. Jarvis.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?