in

Tip otkrio tajnu koja mu je pomogla skinuti 70 kilograma

ROBERT Glover za život zarađuje kao savjetnik za zdravo življenje, a najbolji primjer da je promjenu moguće ostvariti je on sam. 

Glover je nakon završetka srednje škole dobio 55 kilograma te dosegao težinu od 163 kilograma. 

“Nisam shvaćao da sam pretio dok mi mama nije došla u posjet. Nisam je vidio otprilike dvije godine i kad me ugledala, zinula je u nevjerici”, prisjetio se.

Nekoliko godina je iskušavao dijete, ali bez uspjeha. Kilogrami su se vraćali.

“Skinuo bih 10 kilograma, udebljao se 20”, kaže. 

Ostao je bez posla, rastao se i došao u probleme sa zakonom. To je bila prekretnica. Shvatio je da se mora promijeniti kako bi svojoj djeci bio bolji primjer.

“Morao sam promijeniti način razmišljanja. Ključ su vođenje dnevnika, meditacija i samosvijest. Konstantno vaganje nema smisla. Naučio sam kloniti se vage”, dodaje. 

Skinuo je 70 kilograma, a danas slijedi fleksibilan oblik prehrane. 

“Iskušao sam sve dijete i mogu reći da nijedna nije u potpunosti skrojena za mene. Iz svake sam izdvojio nekoliko stvari koje mi odgovaraju te ih kombiniram. Važno je uživati u hrani, ali pronaći ravnotežu”, tvrdi.

Tjelesnu težinu uspješno održava već sedam godina. Jede 3000 kalorija u danu i vježba pet dana u tjednu, ali samo 45 minuta do sat vremena. I priznaje da se i dalje muči svaki put kad mora ustati i otići u teretanu.

“Nikad to nije postala stvar kojoj se radujem, ali svjestan sam blagodati tjelovježbe i znam koliko ću se poslije dobro osjećati”, zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?