in

Hrvatski pjevači u sretnoj su vezi, no ona priznaje: “Bila sam ljubomorna”

MLADI hrvatski glazbenici Nika Turković i Matija Cvek godinama su u sretnoj vezi, a ona je u Index Studiju otkrila postoji li natjecateljski element u njihovom odnosu.

“Ne bih rekla natjecateljski, koliko bih rekla da sam ja krenula u ovo jer sam bila ljubomorna na to što on ovo radi, a ja radim nešto drugo. Ne da sam bila ljubomorna na njegov rad, nego zato što ja tad nisam bila u toj sferi i nisam računala da ću biti. Zahvaljujući tome da je on mene izazivao time što se njegov san ostvaruje, ja sam odlučila da ću probati. Mislim da je ta zdrava doza kompetitivnosti i ljubomore mene ponukala da radim to što radim, ne znam koliko dugo bih to odgađala”, rekla nam je.

Dodala je da poslovno super funkcioniraju, ona za njega snima back vokale i daje mu svoje kritičko mišljenje o njegovim pjesmama, a on njoj piše tekstove.

“Ja sam više za glazbu, a on je za liriku, jako je talentiran za to. Na zadnje moje dvije pjesme on je napisao pola teksta”, priznala je.

Nika se školovala u Londonu, a kako kaže, koliko su različite hrvatska i britanska scena, toliko su različite hrvatska i srpska. Dodaje da srpski glazbenici baš imaju karijere.

“Oni se stvarno ne zezaju. Auditivno, vizualno, ti spotovi su filmovi”, ističe.

Na pitanje što misli o talent showovima odgovara: “Ja kao dijete koji je obilježio ne talent, nego show, nikad više se ne bih vratila u takvu vrstu kategorizacije. To je stvarno jaka kategorizacija. Mi imamo glazbene emisije na televiziji pa ti govore: ‘Joj ti si iz one emisije’, a ti si samo tamo pjevao, nisi se natjecao i nije te ta emisija rodila.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?