in

Massimova kći pokrenula akciju koja će pacijentima na covid-odjelu uljepšati blagdane

MIRNA SAVIĆ, kći pjevača Massima, pokrenula je akciju koja bi covid-pacijentima mogla značajno uljepšati praznike. 

Radi se o akciji #ObiteljNaDar u kojoj se pozivaju svi Zagrepčani koji imaju funkcionalne pametne telefone koje ne koriste da ih doniraju pacijentima na covid-odjelu KB-a Dubrava kako bi im omogućili da se čuju i vide sa svojim obiteljima za blagdane. 

“Dragi naši sugrađani, pomozite nam ove blagdane dati najvažniji dar onima koji ga najviše trebaju! 
Humanitarna akcija #ObiteljNaDar poziva sve Zagrepčane da doniraju svoje stare, ali funkcionalne smartphone uređaje pacijentima COVID odjela KB Dubrava. Pacijentima je to jedina prilika da za blagdane vide svoju obitelj putem video poziva jer više od 50% njih su osobe starije životne dobi bez mobitela novije generacije”, napisala je Mirna. 

U nastavku je objasnila kako će volonteri na Badnjak, Božić i na Sv. Stjepana ući na covid-odjel i pacijentima donijeti mobitele te im pomoći da uspostave vezu sa svojim najmilijima. 

Uređaje možete donirati na jednu od navedenih lokacija: trijažni kontejner bolnice Sveti Duh (radnim danom od 9 do 17 sati) ili u prostorima zaklade Hrvatska kuća srca na adresi Ilica 5/II (prolaz Oktogon). Oni koji nisu u mogućnosti osobno doći na lokaciju prikupljanja mogu se javiti e-mailom na adresu obiteljnadar@gmail.com te s volonterom dogovoriti točku preuzimanja uređaja (unutar grada Zagreba), u skladu s epidemiološkim mjerama. 

Donirani uređaj mora moći uspostaviti kvalitetan videopoziv – imati funkcionalnu kameru, mikrofon i moguće spajanje na Wi-Fi mrežu; treba biti čist, bez velikih oštećenja posebice na ekranu, napunjen i spremljen u kutiju ili vrećicu s odgovarajućim punjačem ako ga ima (ako se radi o specifičnom utoru za punjenje potom je još važnije uz uređaj priložiti punjač).

Također se pozivaju i svi poslovni subjekti, telekomunikacijske kompanije te tvrtke koje se bave prodajom IT opreme da se priključe akciji u skladu sa svojim mogućnostima.

Ovu akciju su osmislile i organizirale radijska voditeljica Mirna Savić i dr. Sonja Krofak (intenzivistica pri KB-u Sveti Duh na ispomoći u KB-u Dubrava) uz potporu udruge StEPP, studenata medicine te uz podršku i veliku pomoć Hrvatske liječničke komore i Kliničke bolnice Dubrava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?