in

Ovako Djed Božićnjak u Španjolskoj spašava Božić

PODUZETNI Djed Božićnjak krenuo je u misiju spašavanja Božića u Španjolskoj slanjem video poruka djeci koja ga ne mogu vidjeti uživo ove godine zbog pandemije koronavirusa.

“Razmišljali smo da to napravimo putem Zooma, Skypea i korištenjem novih tehnologija budući da Djedica ne može posjetiti djecu u njihovim domovima”, rekao je Hector Fuentes, odjeven u klasično crveno odijelo s bijelom bradoma i kapom – pravi Djed Božićnjak ili kako ga zovu na španjolskom ‘Papa Noel’.

Dječji animator Fuentes, Čileanac koji živi u Španjolskoj zadnjih deset godina, pretvorio je stari kontejner u Leganesu, južno od Madrida, u studio.

Snima personalizirane poruke uz pomoć sina Andresa, koji je iza kamere, i kolegice Pilar Carrion, koja glumi njegovog vjernog pomoćnika vilenjaka.

Roditelji mogu naći Fuentesa na društvenim mrežama i poslati mu pisma svoje djece. Nakon toga on i Carrion snimaju personalizirani odgovor Djeda Božićnjaka.

“Kada je došla pandemija svi događaji koje smo imali su otkazani. Morali smo krenuti ispočetka kako bi smislili nešto novo”, rekla je Carrion.

U petak je trogodišnja Arhoa Pena sjedila u transu ispred televizora u svojoj dnevnoj sobi u Alcorconu i slušala video poruku Djeda Božićnjaka upućenu samo njoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?