in

Hoće li se Olimpijske igre u Tokiju održati? “Nitko ne želi prvi reći da neće”

JAPANSKE vlasti odlučno demantiraju sve veće glasine da se Olimpijske igre u Tokiju neće održati ni ove godine.

Drugi val pandemije covida-19 žestoko je pogodio Japan, a prema anketi televizijske postaje NHK čak 77 posto Japanaca smatra da bi se Igre trebale ponovno odgoditi ili potpuno otkazati.

Vijest je donio Times of London pozivajući se na neimenovanog dužnosnika

U petak je Times of London, pozivajući se na neimenovanog japanskog dužnosnika, objavio da su tamošnje vlasti privatno zaključile da se Olimpijske igre, koje su lani odgođene na godinu dana, ne mogu održati ni ove godine. Vijest su prenijeli brojni svjetski mediji.

Japanska vlada odgovorila je na glasine priopćenjem u kojem tvrdi da je premijer Yoshihide Suga odlučan da se Igre održe uz uvođenje dodatnih epidemioloških mjera.

Premijer: Igre će biti simbol pobjede čovječanstva nad koronavirusom

“Svi naši partneri, uključujući japansku vladu, vlasti u Tokiju, organizacijski odbor Igara te Međunarodni olimpijski i paraolimpijski odbor, potpuno su fokusirani na održavanje Igara ovog ljeta. Nadamo se da će nam se svakodnevni život normalizirati što je prije moguće i nastavit ćemo davati sve od sebe da pripremimo sigurne Igre”, stoji u priopćenju.

Premijer Suga jučer je u parlamentu rekao kako će “Igre biti simbol pobjede čovječanstva nad koronavirusom i prilika da se svijetu pokaže obnova Japana nakon stravičnog potresa i tsunamija 2011. godine”, piše CNN.

Englezi pišu da će Tokio tražiti domaćinstvo 2032.

Times of London objavio je da Japanci još nisu objavili svoju odluku jer traže častan način da to učine te usput osiguraju domaćinstvo Igara u prvom sljedećem slobodnom terminu 2032. godine.

“Nitko ne želi biti prvi koji će to reći, ali konsenzus je da je preteško organizirati igre ove godine. Osobno, mislim da se to neće dogoditi”, rekao je izvor za Times of London.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?