in

Jaganjac: Ne možeš uzeti šut kad hoćeš. Prva mi je utakmica na velikom natjecanju

HRVATSKI rukometaši su u drugom kolu skupine C svladali Angolu na Svjetskom prvenstvu u Egiptu s 28:20.

>>> ANKETA Tko vas je najviše oduševio u visokoj pobjedi protiv Angole?

U posljednjih 10-ak minuta priliku je dobio i lijevi/srednji vanjski Nexea Halil Jaganjac koji je postigao jedan lijepi pogodak. U mix zoni nakon utakmice ga je RTL-ov sukomentator Nikša Kaleb pitao ima li još uvijek previše poštovanja prema starijim igračima u reprezentaciji pa se zbog toga prečesto ne odlučuje na šuteve.

Jaganjac smatra da je na fizičkoj razini za igranje protiv najboljih

“Ne bih rekao da imam respekt. Prva mi je utakmica na tako velikom natjecanju i u podsvijesti je da ne možeš uzeti šut kad hoćeš. Kada je napravljena akcija za mene, nisam puno oklijevao. Adrenalin je bio velik i probio sam taj led”, rekao je Jaganjac i dodao:

“Vjerojatno bih o tome trebao još manje razmišljati jer sam na fizičkoj razini da se borim s tim igračima. Mislim da će u budućnosti to još bolje izgledati.”

U postavi je Jaganjac danas zamijenio Šipića

Jaganjac je u nedjelju ujutro u reprezentaciji zamijenio pivota PPD Zagreba Marina Šipića. Izbornik Lino Červar je htio ojačati konkurenciju na vanjskim pozicijama nakon što je sa SP-a zbog ozljede otpao Luka Cindrić.

Podsjetimo, Hrvatska u posljednjem kolu grupne faze u utorak igra protiv Katara. Ako pobijedi, u drugi krug će prenijeti tri boda.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?