in

Real godinu koronavirusa završio u plusu

REAL MADRID je jedan od klubova koji su najbolje poslovali u godini koju je obilježila pandemija koronavirusa.

Španjolski prvak se u ljetnom prijelaznom roku riješio više od deset igrača koji su bili višak, prodao ih je i iz budžeta uklonio njihove velike plaće. Predsjednik Florentino Perez je na online skupštini kluba članove obavijestio da je Real Madrid fiskalnu godinu unatoč svim problemima završio s 313.000 eura plusa.

“Prihodi su pali s 822 na 715 milijuna eura. Napravili smo dobar plan kako bismo spasili budžet, s igračima i osobljem smo dogovorili smanjenje plaća i dobrim poslovanjem u prijelaznom roku uspjeli smo zaključiti ovu godinu uspješno s obzirom na uvjete”, rekao je Perez i dodao da na klupski budžet nije utjecao golemi kredit od 525 milijuna eura za renovaciju Santiaga Bernabeua.

“Prva rata toga kredita na naplatu dolazi tek u lipnju 2023. godine tako da taj posao ide po planu i nije ugrožen ni na koji način. Za sljedeću godinu planiramo prihod od oko 618 milijuna eura, odnosno 98 milijuna manje nego ove godine jer ne očekujemo da će se gledatelji vratiti na tribine u ovoj sezoni”, dodao je Perez.

Španjolski klubovi su u golemim problemima zbog pandemije koronavirusa, osobito oni manji koji najviše žive od ulaznica i prodaje na dan utakmice. Barcelona je također u golemim problemima i očekuje se da će najveći Realov rival prijaviti veliki minus u ovoj godini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?