in

Bačić: Mjere su dobile punu podršku

PREDSJEDNIK saborskog kluba HDZ-a Branko Bačić danas je izjavio da je vladajuća većina u Hrvatskome saboru stabilna, što je pokazala usvajanjem svih bitnih akata u jesenskom dijelu zasjedanja, a na današnjem sastanku njezini su predstavnici poduprli nove epidemiološke mjere.

Bačić: Vladajuća većina je stabilna

Bačić je u izjavi novinarima u Banskim dvorima, nakon sastanka predstavnika vladajuće većine održanom videovezom po završetku jesenskog zasjedanja sabora, rekao da je vladajuća većina stabilna te potkrijepio to činjenicom da su na pet sjednica “bez ikakvih problema donijeli sve najvažnije akte”.

Šef Nacionalnog stožera civilne zaštite, ministar Davor Božinović, upoznao je predstavnike vladajuće većine s novim epidemiološkim mjerama te aktualnom epidemiološkom situacijom, a Bačić je rekao da su “svi nazočni članovi vladajuće koalicije te mjere i podržali”.

“Mislim da je sastanak prošao u jednom odličnom ozračju”, ocijenio je Bačić te dodao da nije bilo nikakvih mimoilaženja oko novih mjera.

“Svi su suglasni da je dobar i kvalitetan način i put kojim se upravlja koronakrizom, u borbi za zdravlje sugrađana i borbi za oporavak i očuvanje radnih mjesta, i drže da će omogućiti poboljšanje epidemiološke slike”, rekao je.

Bačić: Mjere su dobile punu podršku

“Nema univerzalnog puta ni na razini EU ni na razini svijeta. Svaka vlada i sva tijela koja su u pojedinim državama zadužena za borbu protiv epidemije imaju svoj put, svoje metode, i držimo da će ove mjere koje su iza nas, u protekla tri tjedna, i mjere koje su najavljene omogućiti značajno opadanje broja zaraženih i, najvažnije, broja umrlih”, rekao je.

“Na sastanku nije bilo disonantnih tonova ni oko toga jesu li mjere zakašnjele”, odgovorio je na pitanje novinara, s obzirom na raniju kritičnost župana Varaždinske županije Radimira Čačića.

Bačić je rekao da se Čačić uključio u raspravu te da je apsolutno podržao mjere. 

“Mjere su dobile punu podršku i nije bilo nikakvih disonantnih tonova ni razmimoilaženja”, dodao je Bačić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?