in

Kerum prebolio koronu: Teško je, ali ne bih o tome pričao. Dosta mi je susjeda umrlo

ŽELJKO KERUM otkrio je kako je prebolio koronu.

“Teško je bilo, ali ne bih o tome pričao. Žao mi je mojih susjeda, dosta je njih u teškoj situaciji, a dosta je njih i umrlo. Treba se paziti, poslije završetka korone ostaju posljedice i pitanje je dana kad opet može buknuti nešto novo”, rekao je Kerum sinoć u RTL Direktu uoči lokalnih izbora na kojima traži novu priliku da bude gradonačelnik Splita. 

Ponovno u utrci za gradonačelnika

Na pitanje vjeruje li da će se nakon 8 godina vratiti na mjesto gradonačelnika, Kerum odgovara:

“Prvo se treba riješiti pandemije. Vrijeme je poniznosti. Vrijeme je tuge. Puno naših sugrađana je bolesno, puno ih je umrlo. To je najbitnije, a sve drugo je manje bitno. Ali unatoč svemu tome, grad mora funkcionirati, treba se pripremati, vidjeti kako će završiti ova bolest i krenuti u drugi dio razvoja grada Splita. To smatram za sebe i za svoju političku opciju.”

Podsjetio je na 4 godine mandata koje je već odradio i tvrdi kako su građani jasno poslali poruku kako više ne žele eksperimente. 

“Osam godina je bilo eksperimenata, ako netko priča o razvoju i ekonomiji, treba biti ekonomist i znati raditi. Vrijeme eksperimenata je prošlo i siguran sam da građani to znaju i da će građani u petom mjesecu, na dan izbora, znati što im je činiti”, poručio je Kerum.

“Narod mene hoće i ja sam s narodom”

Na pitanje o konkurenciji rekao je: 

“Nemam ja konkurenciju. Narod mene hoće i ja sam s narodom. Sve što narod odluči ja ću prihvatiti. Ja imam obavezu se ponovo kandidirati ako narod kaže: ok, budi naš vođa, završi što si započeo.” 

Kaže kako bi surađivao s HDZ-om te kako je bitna sinergija vladajućih na lokalnom i državnom nivou. 

“Moj stav i stil se zna. Kod mene je iskrenost na prvom mjestu”, rekao je Kerum.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?