in

Medved o Žiniću: HDZ ima nultu stopu tolerancije na korupciju

POTPREDSJEDNIK vlade i zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved komentirao je nekretninsku aferu sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića.

Rekao je kako će se odluke vezane za sisačko-moslavačkog župana Ivu Žinića i njegovo korištenje nekretnina donositi na temelju utvrđenih činjenica koje su zatražene od nadležnih službi.

“Uvijek su dojam i percepcija u odnosu na medijske natpise jedno, a konkretne činjenice i argumenti drugo i nama će upravo te činjenice biti pokazatelj i usmjerenje kakvu ćemo odluku donijeti, u skladu sa zakonom. HDZ i vlada imaju nultu stopu tolerancije prema svakom obliku kriminala i korupcije”, rekao je Medved za Novu TV.

Smatra i kako je potrebno napraviti retrospektivu vezanu za povratak i rješenja oko korištenja imovine na tom području nakon Domovinskog rata.

“Nažalost, nije mali broj osoba koje su kroz dugotrajni administrativni proces rješavale imovinsko-pravne odnose. Što se tiče cjelovitog pristupa oko korisnika objekata koji danas nemaju rješenje za tu imovinu, to je nešto što ćemo vrlo brzo rješavati jer je nedopustivo da ljudi koriste nekretnine 20 i više godina a da nije administrativno riješeno kroz pozitivne zakonske propise.”

Kaže da se dnevno postavlja 50 kontejnera ili mobilnih kućica

Medved, koji je na čelu Stožera za obnovu potresom pogođenih područja, rekao je kako se dnevno na to područje postavlja 50 kontejnera ili mobilnih kućica.

“Danas smo ih postavili 42, 602 u protekla dva tjedna, a preko 700 je spojeno na električnu mrežu. Napori su izrazito veliki i vjerujem da ćemo do kraja siječnja svim obiteljima kojima su objekti oštećeni i ne mogu u njima stanovati, a žele ostati u neposrednoj blizini svojih kućanstava, omogućiti siguran dom.”

“Slobodno se grijte, nema straha od plaćanja velikih troškova “

Kaže kako Hrvatski Caritas i Hrvatski Crveni križ danonoćno dijele građanima grijalice kako nitko ne bi bio na hladnom te je pozvao sve da se slobodno griju bez obzira na velike troškove električne energije.

“Moj poziv prema narodu koji je stradao je da se slobodno griju, da nemaju straha od plaćanja velikih troškova plaćanja električne energije, a isto se odnosi na toplinsku energiju, plaćanje RTV pretplate”, rekao je Medved i dodao kako je vlada donijela 100-tinjak mjera za to područje kako bi ljudi prebrodili zimu i dočekali obnovu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?