in

Milošević: Prijavljeno nešto manje od 45 tisuća objekata, pregledano oko 22 tisuće

POTPREDSJEDNIK vlade Boris Milošević rekao je danas da je do sada na potresom pogođenom području prijavljeno nešto manje od 45 tisuća oštećenih objekata, a pregledano ih je oko 22 tisuće, te upozorio da svaki novi potres donosi i nove štete.

Crvenu naljepnicu ima oko 2600 objekata, a zajedno sa žutim naljepnicama više od sedam tisuća objekata ima teška oštećenja, izvijestio je Milošević u Dnevniku HTV-a.

Kako je rekao, kada bismo to usporedili s potresom u Zagrebu, vidjeli bismo da se radi o puno većoj šteti. Dodao je kako treba uzeti u obzir da se ne radi samo o stambenim objektima.

Na Baniju danas stiglo 47 kontejnera

Potpredsjednik vlade i zamjenik ravnatelja Stožera civilne zaštite za obnovu Boris Milošević upozorio je da velik problem za statičare predstavljaju dodatna oštećenja jer svaki novi potres donosi i nove štete. Ljudi se boje i primjećuju da se pukotine u njihovim domovima šire pa zovu statičare, koji već rade prekovremeno.   

Istaknuo je da je na područje Banije danas stiglo 47 kontejnera, što znači da ih je raspoređeno ukupno 600.

Također, izvijestio je da je komunalnim poduzećima iz Fonda za zaštitu okoliša dodijeljeno 8 milijuna kuna kako bi mogli krenuti u raščišćavanje ruševina. U planu je komunalcima dodijeliti ukupno 50 milijuna kuna, najavio je potpredsjednik hrvatske vlade Boris Milošević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?