in

Vijećniku u Čavlima otrovali psa i ostavili poruku: “Makni se iz politike ili…”

VIJEĆNIKU Akcije mladih u Čavlima kod Rijeke otrovali su i ubili psa. Drugo jutro nakon što je ostao bez psa, Goran Mavrinac je u dvorištu našao ostatke otrovanog mesa uz prijeteću poruku: “Makni se z politike ili ćeš finit ko tvoj pas”.

Mavrinac je na Facebooku objavio status u kojem je iznio svoje uvjerenje da je njegov angažman u lokalnoj politici došao na naplatu, i to simbolično, iste večeri kad je na sjednici Općinskog vijeća, gdje se donosio proračun za 2021. godinu, proturječio vladajućima. 

Čera večer smo Kan i ja zadnji put bili pu veterinara… Ustanovljeno’j da’j otrovan, patil je nebog prvo negoj zavavik…

Objavljuje Goran MavrinacPetak, 18. prosinca 2020.

Ne može shvatiti da netko na ovako odvratan način ide dokazivati svoju moć. Njemu osobno, ističe, takav užasan čin nikad ne bi pao na pamet.

“Godinama ukazujem na probleme u Čavlima, na planove krupnog kapitala i namještanja prostornih planova. Milijuni kuna nestaju, sve se na kraju vrti oko para. Nisu me mogli kupiti ni potplatiti pa su mi oduzeli ono što sam najviše volio. Znali su da je to moja ahilova peta”, rekao je Mavrinac za Novi list koji je sve prijavio policiji.

Ovih dana dobio je na stotine poziva i poruka podrške, jedan čovjek ponudio mu je i postaviti nadzorne kamere oko kuće.

“Ne znam tko je konkretno otrovao mog psa, ali znam kome smetam. Kana mi ne može vratiti nitko, otići ću na policiju da se ovako nešto sutra ne dogodi nekome drugome. Pitanje je i gdje će se oni zaustaviti, hoće li nastaviti prijetiti direktno meni ili obitelji. U meni se stvorila praznina koju mi više nitko ne može ispuniti, ali od svog djelovanja ne namjeravam odustati, unatoč svim prijetnjama i svemu što su mi učinili”, poručuje Mavrinac.

Općinsko vijeće Čavle većinom glasova je usvojilo proračun za 2021. godinu koji iznosi 39.1 milijun kuna, što je za dva milijuna više nego ovogodišnji proračun. Samo je Mavrinec bio protiv, dok su oporbeni vijećnici HDZ-a i HSLS-a bili suzdržani. 

U Čavlima je na vlasti SDP-ova koalicija s Ivanom Cvitan Polić na mjestu načelnice.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?