in

Zaražena učiteljica iz SAD-a držala online nastavu s upalom pluća, kasnije je umrla

ČAK i nakon što je nekoliko dana bila u bolnici zbog zaraze covidom-19 i upale pluća, Philamena Belone je jedva čekala da se vrati kući kako bi mogla nastaviti raditi ono što je najviše voljela – podučavati djecu.

“Belone je preko dana držala nastavu putem Zooma za učenike s poteškoćama u ponašanju, a navečer preko telefona radila s onim učenicima koji nisu imali internet”, rekao je njen brat Phillip Belone za CNN.

Kada se vratila doma iz bolnice, učiteljica trećeg razreda nastavila je predavati mada je tijekom nastave morala nositi masku za kisik.

Stanje joj se pogoršalo

“Samo je razmišljala o tome kako da nastavi podučavati djecu. Umjesto da je bila u bolnici, ona je držala online nastavu s maskom za kisik. No onda joj se stanje pogoršalo, došlo je do toga da više nije mogla disati”, kazao je njen brat.

Dva tjedna kasnije opet je završila u bolnici, a ubrzo je stavljena na respirator. No 11. prosinca je izgubila borbu s koronavirusom i umrla u bolnici u Novom Meksiku.

Philamena Belone je prije zaraze covidom-19 bila potpuno zdrava 44-godišnjakinja koja je često vježbala i živjela zdravim životom. Iza sebe je ostavila troje djece i jednog unuka.

Prvo je imala blage simptome

Počela se osjećati loše 12. studenog. Na početku je imala jako blage simptome, ali je zbog upornog kašlja završila na Hitnoj. Liječnici su joj dijagnosticirali covid-19 i upalu pluća. Dali su joj kisik i ostavili je u bolnici tri dana.

No ona je jedva čekala da se vrati kući, ispričao je njen brat, tako da je otišla doma iz bolnice sa spremnikom za kisik i maskom te nastavila držati online nastavu.

U roku od dva tjedna stanje joj se pogoršalo i vratila se natrag u bolnicu te je 6. prosinca stavljena na respirator. Obitelj je već znala koliko je ta situacija opasna, Philameni su umrli teta i ujak nakon što su zbog zaraze koronavirusom završili na respiratorima, no mislili su da će se ona ipak oporaviti.

“Prije toga bila je zdrava i živahna. Uvjeravala je obitelj da je dobro. Mislili smo da će sve biti u redu jer nema tako strašne simptome, ali to je bilo zbog toga što je skrivala od nas koliko joj je teško”, ispričao je njen brat.

Liječnici su Philameni pronašli krvne ugruške u plućima, a uskoro joj je trebala dijaliza jer su joj zakazali bubrezi. Naposljetku je preminula.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?